IBM Watson lager en «helse-sky». Målet er å fremme kvaliteten og effektiviteten på personlige helsetjenester.

Helse-skyen er en sikker og åpen plattform for leger, forskere, forsikringsselskaper og virksomheter som fokuserer på helsetjenester. Watsons skytjenester for helsesektoren vil gi sikker tilgang til individuelle data og gi et mer fullstendig bilde av hvordan ulike faktorer påvirker helsetilstanden til hver enkelt.

Fremtidens helse dreier seg om individet. Mengden av personlige «wearables» (teknologi du kler på deg), tilkoblet medisinsk utstyr, implantater og andre sensorer som samler informasjon i sanntid øker kraftig. Dette vil gjennom livet generere mer enn én million gigabyte med helserelaterte data per person. Det tilsvarer omlag 300 millioner bøker!

Det er imidlertid vanskelig å koble disse, dynamiske og stadig voksende ustrukturerte datakildene, til mer tradisjonelle kilder som medisinske journaler, klinisk forskning og individuelle karakteristikker som ofte er fragmenterte og vanskelige å dele. En global, sikker og skalerbar informasjonsplattform er løsningen. Den vil kunne gjøre analyser på individnivå og kunne bidra til mer faktabaserte beslutninger relatert til den enkeltes helse.

«Alle disse dataene kan være overveldende for både helseaktører og pasienter, men det representerer også en enestående mulighet til å endre måten vi forvalter vår helse på,» sier John E. Kelly III, Senior Vice President i IBM. «Vi trenger bedre metoder for å analysere all informasjonen i sanntid. Dette gir trygghet for pasientene og bedre helse for verdens befolkning. Bare IBM har de avanserte kognitive evnene som Watson representerer og kan dra nytte av et bredt økosystem av partnere, leger og forskere som trengs for å drive utviklingen videre. Samtidig må løsningen være åpen, sikker og skalerbar for å gjøre det hele mulig».

Kontakt

 

Otto Backer Solberg, IBM Media Relations, Norge
Mobil: +47 415 35 303
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.