Fou.no har eksistert siden 2001 og begynte som en lenkeportal til forskning og utdanning i både norge og i utlandet. De siste årene har vi dreid fokuset mot å publisere nyheter og artikler innen forskning. 

Hva er fou?

Forskning og utviklingsarbeid (FoU) er definert som kreativ virksomhet som utføres systematisk for å oppnå økt kunnskap, herunder kunnskap om mennesket, kultur og samfunn, og omfatter også bruken av denne kunnskapen til å finne nye anvendelser. (Kilde: SNL)

1 av 3 forskningsartikler bak betalingsmurer!!
I følge forskning.no er en tredjedel av norsk forskning gjemt bak betalingsmurer og ikke tilgjengelig uten at man betaler for tilgang. Det er stikk i strid med prinsipper med offentlig støtte av forskning. Dette ønsker vi å gjøre noe med og lover at alle som arbeider med forskningsformidling får mulighet til å publisere på fou.no uten streng sensur.

Ønsker du å publisere på fou.no+

Å publisere på fou.no er gratis og har du en artikkel eller publikasjon om forskning, er du velkommen til å publisere den på nettstedet.
Ønsker du å kontakte oss, send en e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kontaktinformasjon:
Forskningsportalen fou.no
Redaktør Mathis Andre Fenne
Granbakken 28
1386 ASKER

Telefon: (+47) 45881000