Til toppen
Nyheter

Støtter regjeringens strengere kvalitetskrav

I dag presenterte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen hovedpunktene i stortingsmeldingen «Konsentrasjon for kvalitet, Strukturreform i universitets- og høgskolesektoren». Rektor ved Universitetet i Oslo berømmer regjeringen for å sette kvalitet først.
– Det er gledelig at vi har en regjering som har ambisjoner for kvaliteten i sektoren, og vi ser frem til stortingsmeldingen når den i sin helhet blir lagt frem etter statsråd fredag, sier rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen.

Regjeringen fremmer forslag om endring av dagens modell for ledelse ved universiteter og høyskoler.

– Vi er overrasket over at departementet er så tydelig på hva som skal være foretrukket ledelsesmodell, men vi støtter forslaget om at de institusjonene som har valgt ledelse kan fortsette med dette, sier Ottersen

Det er forventet endringer i finansieringen av UH-sektoren, men statsråden kom ikke innom dette på sin pressekonferanse. Stortingsmeldingen legges frem for Kongen i Statsråd fredag 27. mars.

– Vi er urolige for at prosessen med å slå sammen institusjoner i sektoren skal bli en kostbar affære der omstillingskostnader trekker penger fra andre og mer treffsikre kvalitetsfremmende tiltak, sier Ottersen.

Kontakt

Pressevakt UiO: 930 77 006

Stikkord: , ,
Del denne artikkelen